2FA – Een extra beveiliging voor je crypto's

0
4
2FA - Een extra beveiliging voor je crypto's

2FA of two-factor authentication Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, Maar wat is 2FA precies ?

Denk bij 2FA aan een extra vergrendeling voor uw meest waardevolle accounts. Het idee is om het voor een hacker moeilijker te maken om toegang te krijgen tot uw accounts, terwijl u toch relatief eenvoudige toegang hebt. Wij raden het gebruik van Google Authenticator of Authy voor 2FA authenticatie aan.

Mocht je 2FA willen gaan gebruiken raden wij je 1 van de volgende programma’s aan:

Let wel goed op het maken van een backup!

Onzorgvuldig hier mee omgaan kan bij verlies of diefstal van het toestel ervoor zorgen dat je de toegang tot je accounts kwijt raakt!

Welke risico’s beschermt 2FA tegen?

Als u reeds gebruikt maakt van een wachtwoordbeheerder maakt de wachtwoord manager al voor iedere website een sterk, uniek wachtwoord voor elke site die u bezoekt.

Als iemand nu uw wachtwoord voor één site krijgt, kunnen ze het alleen op die ene site gebruiken. Maar ze kunnen het onmiddellijk op die ene site gebruiken. Dat is misschien niet erg voor sommige accounts. Maar wat als dat ene account iets heel belangrijks is, zoals uw wachtwoordbeheerder, e-mail of bitcoin-portemonnee? Dat is waar een 2FA / two-factor authentication tevoorschijn komt.

Door uw account in te stellen met 2FA, is uw wachtwoord alleen niet langer voldoende om toegang te krijgen tot uw account.

Extra beveiligingscode

De codes die je steeds in de app ziet, zijn zes- tot achtcijferige hashes die zijn aangemaakt op basis van de met de server gedeelde geheime sleutel. Een tweede element om die code aan te maken is de ingestelde tijd van je toestel: de applicatie gebruikt die als input om de hash te genereren. Elke dertig seconden zie je een nieuwe code, die dus is gemaakt op basis van jouw sleutel en de timestamp die je toestel aanlevert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in