Bitcoin Core 0.16.0 Wallet software release! Officieel Segwit support in de nieuwe Bitcoin Core wallet update!

0
10
Bitcoin Core 0.16.0 Wallet software release! Officieel Segwit support in de nieuwe Bitcoin Core wallet update!

Recent is de nieuwste versie van de Bitcoin Core wallet uitgekomen. De langverwachte release van de bitcoin wallet brengt een aantal nieuwe updates met zich mee

Op 26 Februari 2018 is Bitcoin Core 0.16.0 Wallet uitgekomen. De upgrade van de bitcoinnode-en walllet software heeft een aantal nieuwe updates aan boord.

Segwit support

Vanaf deze versie zal de Bitcoin Core wallet SegWit volledig worden ondersteunen. Zo is het nu mogelijk om zowel het oude formaat adressen (legacy), p2sh-segwit (vanaf heden de standaard) en bech32 adressen te gebruiken.

De release van deze update is een belangrijke mijlpaal voor Bitcoin. Segregated Witness afgekort: Segwit is al langer geleden geintergreerd in het Bitcoin Protocol. Nu Segwit ook in de officiele Bitcoin wallet software terug te vinden is zal de Adoptie hiervan alleen maar toenemen.

Wat is Segwit ook alweer en waarom is dit belangrijk? Lees het op de Segregated Witness pagina

Naast dat dit dus de voordelen van het SegWit formaat met zich meebrengt, helpt het ook tegen verwarring met adressen van andere coins. Alleen bitcoinadressen zullen starten met “bc1”.

Bitcoin Core is de meest gebruikte Bitcoin wallet. Sinds de integratie van Segwit heeft de adoptie is een rap tempo enorm toegenomen. Dit is positief voor het aantal transacties dat bitcoin kan uitvoeren en de snelheid en kosten hiervan.

HD-wallet

Een grote verbetering is dat Bitcoin-qt nu standaard de zogenaamde HD-wallets aanmaakt. Een HD-wallet (hiërarchisch deterministisch) wordt aangemaakt aan de hand van een reeks van woorden die je opgeeft bij het aanmaken ervan. In geval van nood kan je de wallet, incl de gehele transactiehistorie, weer terug zetten met behulp van deze woorden.

RBF – Replace by Fee

In de gebruikersinterface is nu een RBF – “replace-by-fee” – checkbox toegevoegd. Wanneer deze is aangevinkt wordt een transactie met de RBF-mogelijkheid verstuurd.

Replace-by-fee maakt het mogelijk om een transactie normaals te versturen met meer fee. Dit is handig wanneer er per ongeluk te weinig fee is meegegeven aan een transactie waardoor deze langer dan gewenst in de wachtrij voor bevestiging blijft staan.

Wallet locatie

Voorheen was het niet mogelijk om de walletlocatie te veranderen. Deze kwam terecht in een goed verborgen maar standaard locatie als AppData of ApplicationSupport. Nu kan op voorhand de locatie van het walletbestand worden gekozen.

Houd er rekening mee dat in dit bestand alle private keys staan; als onbevoegden bij dit bestand kunnen, zullen ze beschikking hebben over alle betreffende bitcoinadressen en aanwezige bitcoins.

Bitcoin Core ontwikkelaars

Onder toezicht van Bitcoin Core voorman Wladimir van der Laan werkte een team van honderd medewerkers maar liefst vijf maanden lang aan deze nieuwe update. Zoals gebruikelijk bij een nieuwe release, bevat Bitcoin Core 0.16.0 tal van prestatieverbeteringen, bugfixes en andere optimalisaties.

Deze nieuwe versie bevat met name verschillende toevoegingen in de interface van de bitcoin wallet. Bitcoin Core 0.16.0 maakt Segregated Witness (SegWit) volledig beschikbaar voor wallethouders.

Ben je benieuwd hoe de ontwikkeling van Bitcoin code opensource werkt ? Bekijk dan onderstaande video hier je een overzicht zien van de activiteit in het jaar 2017 van de Github.

Github is een platform waar programmeeurs hun code en kennis kunnen delen. In de video zie je een overzicht van de statistieken wat betreft de bitcoin-core ontwikkeling in 2017 en een mooie visualisatie van alle bijdragen.

Bitcoin github statistieken 2017:

  • 1843 Pull requests created
  • 1195 pull requests merged
  • 21153 Github opmerkingen
  • 3277 Commits
  • 161 Git Contributors
  • 713 Github contributors
  • 1 Activated softfork (SegWit)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in