Bitcoin is groot in Japan! Maar hoe komt dat?

0
5
Bitcoin is groot in Japan! Maar hoe komt dat?

Japan is een grote speler als het gaat om Bitcoin en Cryptocurrency maar hoe komt dat ?

Hoewel de Aziatische markt een groot deel van de cryptocurrency markt voor zijn rekening neemt, zijn niet alle landen in het Oosten even ontvankelijk geweest voor de crypto markt.

In Japan is de situatie echter totaal anders, dankzij een zachte aanpak van de overheid en een veel hogere acceptatie is cryptocurrency daar al veel beter ingeburgerd.

Japan staat voorop in het oosten met zijn aanpak omtrent regulering en als zodanig is er een grotere belangstelling van de burgers.

Lees ook: Bitcoin Price Surpasses 1,000,000 Yen as Japan Seizes Nearly 60% Market Share

Waarom de hype in Japan?

De houding in plaatsen zoals China en zelfs Korea is een van de mensen die strijden tegen de toezichthouders. Er is grote belangstelling voor deze twee naties van de burgers, maar toezichthouders houden zich tegenstandig.

Het verbod van China op ICO’s en de harde aanpak van Exchanges, vormen een belemmering voor Chinezen investeerders. Zij zoeken mede daardoor een uitweg in het buitenland en komen al snel in China terecht.

Korea heeft onlangs ook stappen gezet in de richting van zijn eigen stijl van het verbod op digitale valuta , maar desondanks is er nog steeds massale belangstelling door het volk.

Japan heeft ook zijn eigen precedent gevormd in het begrijpen van Bitcoin, want al in april werd bekendgemaakt dat Bitcoin werd aanvaard als wettig betaalmiddel en meteen een positieve benadering van de overheid toonde.

Japan profiteerde ook enorm van het Chinese verbod omdat veel bedrijven en investeerders de Japanse zee overstaken om een ​​winkel op het eiland te beginnen.

Bitcoin adoptie slaat aan in Japan.

Japan was ook de pionier op het gebied van Bitcoin-adoptie, want ongeveer zes maanden geleden was er een hausse in bedrijven die Bitcoin-betalingssystemen wilden integreren . Zelfs salarissen beginnen gedeeltelijk te worden betaald in Bitcoin. Een bekende commentator van de crypto-business in Japan,

Koji Higashi, zei:

“De betrokkenheid van grote bedrijven, het gevoel van veiligheid dat voortkomt uit de goedkeuring door de overheid en de media-aandacht heeft echt een hele nieuwe groep mensen op de markt gebracht.”

Bitcoin is een goed alternatief voor de lage rente tarieven!

Bitcoin komt ook op een goed moment voor de investment-savvy-japaners die door de ultra-lage rentetarieven van de deflatie-vechtende centrale bank veel nieuwe mensen aantrekt.

Sommigen suggereren echter dat het meer hype en manie is dan verstandige beleggingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in