Bitcoins Bewaren en Gebruiken

0

Bitcoins bewaren:

Als je Bitcoins koopt moet je ze ergens bewaren, maar hoe bewaar je een digitale munt? In een digitale por­temonnee natuurlijk, ofwel een wallet, Je downloadt de benodigde software en/of mobiele app, je gebruikt een online wallet of je koopt een hardware wallet. Wij raden je de laatste optie aan vanwege dat dit de veiligste optie is.


Klik hier voor meer info over hardware wallets


Het eenvoudigst is een online wallet, bijvoorbeeld op de website blockchain.info. Meer dan een e-mail­adres en een wachtwoord heb je niet nodig. Het voordeel van een online wallet is dat je hem overal kunt benaderen, met je computer, tablet of mobiele telefoon. Je kunt ook een wallet installeren op je pc of laptop. Je loopt dan niet het risico dat de website met je online wallet onzorgvuldig met de veiligheid omgaat en je Bitcoins daardoor gevaar lopen. Voor mobiele telefoons (Android / Iphone)zijn apps voor wallets beschikbaar. Voordeel is dat je er makkelijk mee kunt betalen in winkels waar Bitcoins worden geaccepteerd. Nadeel is dat mobiele telefoons sneller stuk gaan of gestolen worden.

Het is belangrijk te beseffen dat je Bitcoinwallet slechts twee dingen bevat: je privésleutel voor het on­dertekenen en versturen van Bitcoins en de publieke sleutel om Bitcoins naar jouw unieke adres gestuurd kunnen worden. De veiligheid van de privésleutel is essentieel. Dit is het eigendomsbewijs van je Bitcoins en met deze sleutel verstuur je Bitcoins naar een andere wallet. Wanneer een vreemde je privésleutel heeft bemachtigd, kan hij de Bitcoins dus overhevelen naar zijn eigen wallet.

Bitcoins gebruiken:

Veel mensen speculeren met Bitcoins, dit betekend dat je ze veilig bewaard omdat je er in gelooft dat ze op een later moment meer waard zullen worden als dat je er voor betaald hebt. Daarnaast kan je er ook daadwerkelijk mee betalen, op veel plekken in Nederland en Belgie is dit al mogelijk bij zowel fysieke winkels als online. Kijk op coinmap.org om alle bedrijven te zien die Bitcoins accepteren. Als je inzoomt zie je dat Amsterdam en vooral Arnhem heel veel plekken hebben waar je met Bitcoins kunt betalen. Arnhem noemt zich zelf dan ook niet voor niks ’s Werelds meest Bitcoin vriendelijke stad. Naar aanleiding van het Arnhemse voorbeeld is in België het project ‘Gent Bitcoinstad’ van start gegaan.

Bitcoins worden echter vooral op internet gebruikt als betaalmiddel. Er zijn al vele duizenden webshops wereldwijd die de digitale munt accepteren. Dé website voor het laten bezorgen van maaltijden, thuisbezorgd.nl, accepteert bijvoorbeeld al sinds 2013 Bitcoins.

Bitcoins Toekomstbestending ?

Of cryptovaluta en de blockchain een blijvertje zijn en zo ja, in welke vormen precies, dat is niet te voorspellen op de lange termijn. Duidelijk is dat zeer veel partijen er toekomst in zien, maar ook dat er nog geen vaste grond onder de voeten zit.

Wat betreft de cryptovaluta is het belangrijk dat de virtuele munten ook in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden, het liefst op grotere schaal dan nu het geval is.

Daarnaast is het te hopen dat de handel geen bubbel blijkt, zoals sceptici voorspellen. De blockchain-technologie kan op veel terreinen zijn waarde bewijzen. Het wachten is echter nog op geslaagde projecten in de praktijk.

Vorig artikelCrypto Genius Ervaringen 2024
Volgend artikelBitcoin Revolution Ervaringen
Michael is een fulltime day/swingtrader in cryptocurrencies, werkzaam op de Amsterdamse Effectenbeurs & geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met blockchain in combinatie met het huidige financiële systeem. Daarnaast is hij ook bijna klaar met zijn bachelor Economie aan de universiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in