Grootste Bitcoin Exchange BitFlyer uit Japan wint de steun voor een Europese lancering!

BitFlyer verwerkt ongeveer een kwart van de bitcoin-exchange volumes van de wereld

bitFlyer CEO, Yuzo Kano, with Luxembourg Minister of Finance, Pierre Gramegna.

BitFlyer, ’s werelds grootste Bitcoin-Exchange, heeft het groene licht gekregen voor een Europese lancering.

Het in Tokio gevestigde bedrijf heeft een betalingsinstelling (PI) -licentie voor de Europese Unie ontvangen, voortbouwend op de wettelijke goedkeuring in de VS en Japan.

BitFlyer verwerkt ongeveer een kwart van de bitcoin-uitwisselingsvolumes van de wereld, met meer dan $ 250 miljard aan Bitcoin die vorig jaar op haar platform werd verhandeld.

Ondanks de hysterie rond de virtuele valuta, heeft Bitcoin sinds eind 2017 een schok doorstaan. Het is gedaald van december van bijna $ 20.000 (£ 14,465) tot $ 10,624,42 (£ 7,629) op 22 januari, volgens de gegevens van Coindesk.

Yuzo Kano, oprichter en chief executive van bitFlyer, zei: “Toen ik bitFlyer oprichtte in 2014, deed ik dat met wereldwijde ambities en de overtuiging dat de goedgekeurde status van regulering fundamenteel is voor de toekomst op de lange termijn van Bitcoin en de virtuele valuta-industrie.

“Ik ben er trots op dat we nu de meest compatibele virtuele valutawissel ter wereld zijn, deze felbegeerde regelgevende status geeft onze klanten, ons bedrijf en de virtuele valutabranche als geheel een zeer positieve toekomstvisie.”

BitFlyer is de enige in Europa gelicenseerde exchange en kan traders toegang geven tot de grootste Bitcoin-handelsmarkt ter wereld in Japan.

Geschat wordt dat ongeveer € 10 miljard (£ 8,7 miljard) Bitcoin wereldwijd wordt verhandeld per maand, waardoor de euro de derde grootste Bitcoin-markt is na de Japanse yen en de Amerikaanse dollar.

De Exchange kreeg haar Europese PI-licentie van de Luxemburgse regulator Commission de Surveillance du Secteur Financier.

European Union vlag en map

De Duitse Bundesbank heeft opgeroepen tot wereldwijde regulering van Bitcoin, terwijl de Franse minister van Financiën strengere regels voor cryptocurrencies wil.

Ondertussen heeft de Amerikaanse miljardair Warren Buffett ook een inval in cryptocurrencies uitgesloten, met de waarschuwing dat de Bitcoin-boom “tot een slecht einde zal komen”.

De voorzitter en chief executive van Berkshire Hathaway heeft zich aangesloten bij het koor van stemmen die kritiek hebben op de digitale valuta, die aan het einde van 2017 een achtbaanrit doormaakte.

Jamie Dimon, chief executive van JP Morgan, zei echter dat hij er nu spijt van heeft Bitcoin een “fraude” te noemen.