Gunbot

Gunbot is een automatische tradingbot voor cryptocurrency waar je op 9 exchanges tegelijk kan traden. Gunbot houdt 24/7 de koers in de gaten en koopt en verkoopt wanneer de koers gunstig is.

Voor wie geschikt

Gunbot is geschikt voor alle traders, van beginners tot zeer ervaren gebruikers. Voor de beginners zijn er de standaard strategieën die voorgeprogrammeerd zijn. Deze strategieën werken zonder dat hier al te veel kennis voor nodig is. Ben je wat meer ervaren, dan kun je de strategieën bijna eindeloos aanpassen naar jouw wensen. Voor de ervaren handelaars is er de Tradingview.com add-on; je laat Gunbot orders uitvoeren aan de hand van scripts en indicatoren die op de Tradingview website beschikbaar zijn. Zo heeft de ervaren handelaar nagenoeg alle vormen op het gebied van technische analyse tot zijn beschikking. Met tradingview is ook margin trading mogelijk!

Online demo

Bekijk de online demo van de software hier: https://demo.gunbot.app met als wachtwoord: gunbot.

Licenties en exchanges

Gunbot Ultimate edition – 0.3BTC

Met deze licentie maak je gebruik van elke functionaliteit van Gunbot. Dit houdt in dat je elke ondersteunde exchange kunt gebruiken en bovendien alle strategieën tot je beschikking hebt. Daarnaast krijg je ook de Tradingview.com add-on en de backtest add-on erbij. De add-ons worden verder in dit artikel uitgelegd.

Gunbot Pro edition – 0.2BTC

Met deze licentie kan je 3 exchanges naar keuze gebruiken met alle strategieën en je krijgt ook de Backtest en CryptoSight add-on.

Gunbot Standard – 0.106BTC

Deze licentie is voor het gebruik van slechts één exchange maar wel met gebruik van alle strategieën. De add-on Cryptosight is inbegrepen bij deze licentie.

Gunbot Starter – 0.04BTC

De Lite licentie is voor 1 exchange en met gebruik van alleen de Emotionless, Gain en BBTA strategie. Ideaal voor de persoon die Gunbot eerst wil uitproberen voor een klein prijsje. Upgraden naar een hogere licentie is altijd mogelijk.

Exchanges toevoegen

1 exchange toevoegen: 0.05BTC 

3 exchanges toevoegen: 0.1 BTC 

Als je aan de Standard licentie niet genoeg hebt en een PRO licentie overbodig is, dan kun je één of meerdere exchanges toevoegen aan je Standard licentie.

Een licentie gaat levenslang mee en bevat tevens alle  toekomstige updates. Er hoeven geen extra fees of gebruikskosten meer te worden betaald na de aanschaf van de licentie.

Strategieën

Dit zijn de standaard strategieën van Gunbot:

  • Gain: bij deze strategie koopt Gunbot bij een ingesteld percentage onder de EMA en verkoopt zodra een ingesteld winspercentage is bereikt.
  • Stepgain: deze strategie lijkt op gain, alleen als een koop- of verkoopniveau is bereikt, dan kijkt de trendwatcher of de prijs nog verder zakt of stijgt. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de order pas wordt uitgevoerd als de trend omkeert.
  • Bollinger Bands: Deze strategie koopt en verkoopt op een ingesteld percentage tussen de onderste en bovenste bollinger band.
  • PingPong: Met deze strategie stel je een vast koop- en verkoopbedrag in.
  • TSSL: Trailing stop / Stop Limit, hiermee stel je een variabele range in voor de koop- en verkooporders.
  • Emotionless: Aan deze standaard strategie kan niets worden ingesteld. Bovendien is deze strategie geschikt voor de (onervaren) handelaar die er weinig tijd aan kwijt wil zijn.
  • Ichimoku: Deze strategie is gebaseerd op de Ichimoku cloud technische analyse indicator.
  • ADX: Met de ADX (Average Directional Index) indicator bepaal je de richting en de kracht van de prijstrend. Als je deze indicator gebruikt dan zal Gunbot kunnen gaan kopen zodra er een sterke opwaardse prijstrend is ontstaan en verkopen zodra dit zich omkeerd.
  • TSA: Met het gebruik van TSA (Time Serie Analysis) probeerd Gunbot de sluitprijs van de volgende periode te voorspellen. Deze informatie wordt gecombineerd met de Xtrend (die ook wordt gebruikt om de trend te bepalen in Stepgain) en SMAcross om de sterkte van de prijsbeweging te bepalen.
  • EMA-Spread: Deze strategie is gebaseerd op de EMA en zorgt ervoor dat Gunbot koopt zodra de prijs omhoog gaat en verkoopt zodra de prijs zakt op basis van de spreiding tussen de snelle en langzame EMA.

Tradingview add-on – GRATIS bij een Ultimate licentie

Tradingview.com is een website die wordt gebruikt door handelaren en investeerders. Het aanbod van technische analyse tools is erg groot en met behulp van de te programmeren scripts kunnen er koop- en verkooporders worden gegenereerd die door Gunbot worden uitgevoerd. Dit geeft de ervaren handelaar diverse mogelijkheden om zijn eigen strategie te bepalen of om de strategie van anderen te volgen. Margin trading is mogelijk met Tradingview.

Add-on: Backtesten  – gratis bij Pro en Ultimate

Tot en met versie 9 van Gunbot was het alleen mogelijk om de backtest scripts voor Gunbot los aan te schaffen. Vanaf versie 10 is het officieel een Gunbot product geworden! Je kan alles backtesten behalve Reversal Trading en DoubleUP. Naast backtesten zal dit script ook alerst kunnen sturen. Dit betekend dat je de Gunbot strategieën op elke chart van TradingView kunt toepassen en daar per email koop en verkoop alerts van kan krijgen.

Cryptosight add-on – GRATIS bij alle licenties behalve Starter

Dit is een bot voor de populaire app Telegram. Je ontvangt alle trades die Gunbot uitvoert overzichtelijk in een chatgesprek. Daarnaast is het mogelijk om prijsalerts in te stellen, je balans en openstaande trades te bekijken en kun je handmatig trades doen vanuit de Cryptosight add-on.

VPS

Om Gunbot zo effectief mogelijk zijn werk te laten doen is het essentieel dat de bot 24 uur per dag aanstaat. Dit is mogelijk vanaf een laptop of PC thuis al kan dit zorgen voor een trager systeem. Dat is de reden dat het grootste deel van de Gunbot gebruikers kiest voor een VPS, oftewel een Virtual Private Server. Dit is niets meer dan een ‘PC in de cloud’ die je kunt benaderen via Teamviewer of een remote desktop programma. Een tweede voordeel is dat je Gunbot vanaf iedere locatie kunt bereiken met je mobiele telefoon. Een VPS kost ongeveer 15 euro per maand en meestal is er de keuze uit meerdere operating systems zoals Windows of Linux. Wij raden het gebruik van een VPS ten zeerste aan! Klik hier om direct een VPS te bestellen.

Installatieservice

Het Gunbot.nl team biedt al zijn klanten gratis installatieservice aan. Dit houd in dat er met gebruik van de Teamviewer software wordt ingelogd op de computer of VPS van de klant om de software te installeren en configureren. Hiervoor zijn geen inloggegevens van het account van de exchange van de klant nodig. Tijdens de installatie staan wij klanten ook telefonisch te woord zodat vragen direct kunnen worden gesteld en alles helder kan worden uitgelegd. Afhankelijk van de gekozen licentie en de te beantwoorden vragen van de klant duurt dit tussen de 30-60 minuten. De Gunbot software is te gebruiken op Windows, Mac OS en Linux.

Conclusie

Gunbot is een krachtig stukje software dat dagelijks door ruim zevenduizend mensen wordt gebruikt. De ontwikkeling staat nooit stil, binnenkort komt versie 11 op de markt. Hiermee zal Bitmex ook toegankelijk worden voor Gunbot. De bot is erg gebruiksvriendelijk voor zowel de beginnende als de doorgewinterde handelaar vanwege zijn vele mogelijkheden. Het team van Gunbot.nl heeft klantenservice als hoogste prioriteit en daarnaast is individuele aandacht onze kracht: iedere klant krijgt net zoveel assistentie als hij of zij wenst. We hebben een telefonische helpdesk die zowel overdag als ’s avonds te bereiken is, zeven dagen per week. Het telefoonnummer van de helpdesk is: 020-3697637.

In aanvulling op deze service hebben we ook een Gunbot groepchat waarin Nederlandse Gunbot gebruikers zitten en waar men tips & tricks kan uitwisselen. Deze chat is tevens toegankelijk voor Gunbot gebruikers die geen klant van ons zijn. De link naar de chat is: https://t.me/GunBotNL