Hardware Wallets – Veiligheid voor Alles!

0
7
Hardware Wallets – Veiligheid voor Alles!

Gebruik een hardware wallet

Een hardware wallet wordt ook wel “bitcoin kluis” of “bitcoin locker” genoemd.
Het wordt beschouwd als de  veiligste manier om je bitcoins te bewaren.

Het is een apparaatje dat je via usb of bluetooth aansluit op je pc.
Vervolgens installeer je je bitcoin wallet op het apparaat. Naast de bitcoin wallet ondersteunen de verschillende wallets ook breed scala diverse altcoins

Met een hardware wallet sla je de privésleutel versleuteld en offline op.

Dat Bitcoin Exchanges gehackt kunnen worden is bekend, dat pc’s gehackt kunnen worden ook.

Hackers willen de privesleutels bemachtigen van een wallet, omdat die aangeven dat de bitcoins in jouw wallet jouw eigendom zijn. Vervolgens kunnen ze je bitcoins overboeken naar een andere wallet. Bij online wallets kan de privesleutel onderschept worden bij het onderteken van transacties. Met een hardware wallet sla je de privesleutel versleuteld en offline op. Daardoor kan je wallet niet meer gekraakt worden door internetcriminelen.

Alleen wanneer je transacties moet ondertekenen, sluit je de hardware wallet aan. Als de hardware wallet wordt gestolen of verloren gaat, kun je je portemonnee altijd herstellen op een nieuwe hardware wallet met behulp van de herstelwoordenreeks van 12 of 24 woorden (die door de hardware wallets ook wel ‘master seed’, ‘recovery seed’ of ‘recovery sentence‘ wordt genoemd).

Geef deze recovery seed nooit aan iets of iemand!

Offline privésleutel

De werkmethode met een hardware wallet is vrij eenvoudig. Wanneer je gaat handelen sluit je de hardware wallet aan op de computer. Met de software die bij de hardware wallet hoort start je een transactie. De private key die nodig is voor het ondertekenen
van de transactie staat op de hardware wallet, dus het programma sluist de transactie door naar het apparaat. Als de gebruiker de transactie goedkeurt, ondertekent de hardware wallet de transactie en stuurt deze door naar het programma op de computer. De transactie kan nu afgerond worden. De private key verlaat de hardware wallet niet.

De meest gebruikte Cryptocurrency Hardware Wallets:

Wij hebben de 3 meest gebruikte cryptocurrency hardware wallets voor je op een rijtje gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in