De mobiele Wallet voor je IPhone & iPad. De beste IOS wallets getest!

Ook voor de iPhone en iPad zijn er verschillende wallets beschikbaar. Welke je gaat gebruiken hangt of van je voorkeur en welke digitale munten je wilt gebruiken.

Wallets voor iOS

Er zijn voor de bekendste soorten cryptovaluta verschillende apps in de Apple Store te vinden. Sommige van deze programma’s kunnen zelfs met meerdere soorten valuta omgaan. Helaas is er niet voor alle digitale munten een app te vinden. Op smartphones met het besturingssysteem Android heb je wat meer keuze.

Alle wallet apps in de App Store zijn gratis en beschikbaarvoor zowel de iPhone als de iPad. Let er wel op of je de juiste app te pakken hebt, door de naam van de maker te controleren en te checken of je hetzelfde app-icoontje ziet. Zo nu en dan verschijnen er wel eens frauduleuze apps in de Store en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Bij sommige apps moet je eerst een herstelzin (seed) genereren om een nieuwe portemonnee te maken. Zoals je weet is het belangrijkdat je deze zin goed bewaard en niet uit het oog verliest.

Laat deze zin daarom ook nooit aan iemand anders zien en bewaar hem op een veilige plaats. Niet alle apps komen automatisch met een melding om de seed te maken. Bij sommige apps moet je een account aanmaken voor dat je aan de slag gaat. je gebruikt dan je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen in de app.


Breadwallet:

De Breadwallet heb je misschien al gezien in de lijst met Android-apps. Ook op iOS blinkt de app uit in zijn eenvoud en uiterlijk. De app heeft een beperkt aantal functies.

Op het hoofdscherm zie je een overzicht van al je transacties. Bitcoins versturen en ontvangen gaat eenvoudig en de instellingen van de app kun je de lokale valuta aanpassen en de toegangscode wijzigen. Je kunt ook de blockchain opnieuw scannen, als je het vermoeden hebt dat je transacties mist of problemen hebt met het versturen van geld.

Bread is een van duidelijkste apps voor het beheren van je Bitcoin-wallet en verder is Bread makkelijk in gebruik en de app is lekker vlot. Dat maakt hem heel geschikt voor beginners.


Airbitz:

Om AirBitz te kunnen gebruiken moet je eerst een account aanmaken. Door tijdens het aanmaken een pincode in te stellen kun je straks makkelijker inloggen.

Het is zelfs mogelijk om in te loggen met je vingerafdruk als je iPhone of iPad dit ondersteunt. De app ziet er minder overzichtelijk uit dan bijvoorbeeld de Coinbase Wallet-app of de Bread-app. Daar staat wel tegenover dat je meer opties beschikbaar hebt

Je kunt bijvoorbeeld vanuit de app direct Bitcoins kopen. Wanneer je een rekening naar iemand wilt sturen kun je dit eenvoudig doen via E-mail, maar het is ook mogelijk om dit via WhatsApp of Telegram te sturen. Erg handig is dat je in de app ook meteen kunt zien waar je je digitale geld kunt uitgeven.


Coinbase:

In de Wallet app Coinbase kun je meerdere soorten coins bewaren. Deze wallet heeft ondersteuning voor Bitcoin, Ether, Litecoin en sinds kort Bitcoin Cash (NIET te verwarren met Bitcoin).

Erg handig is dat je in Coinbase ook meteen een grafiek kunt bekij­ken met de muntwaarde van alle drie de valuta. Voordat je de app kunt gebruiken moet je je eerst registreren.
Vanuit Coinbase kun je de eerdere genoemde soorten coins kopen en verkopen.

Daarnaast kun je een Price Alert instellen, waarmee je een melding krijgt als een munt onder (of boven) een bepaalde waarde komt.

Coinbase is niet echt een wallet maar meer een exchange en vooral interes­sant als je wilt gaan handelen met de cryptovaluta. Coinbase is vooral aan te raden wanneer je twee of drie van de coins hebt die het programma ondersteunt en ze wilt gebruiken om ermee te handelen. Uiteraard bieden ze ook de mogelijkheid om je munten bij hun op te slaan als je niet wilt handelen


BTC.com Bitcoin wallet

Deze btc.com wallet is geschikt voor Bitcoin en Bitcoin Cash. De app is erg duidelijk en mooi vormgegeven.

Tijdens het maken van je wallet stel je een pincode in die je nodig hebt bij het doen van transacties en aanpassen van instellingen. Door een tik op het menu kun je je wallet inzien, bitcoins versturen of ontvangen. Transacties worden netjes weergegeven en je kunt ze zelfs vanuit de app doorzoeken. Daarnaast heb je ook de optie om een rekening via sms te sturen.

Door je telefoonnummer aan je wallet te linken, is het mogelijk om bitcoins naar je contactpersonen te sturen zolang ze maar een Bitcoin wallet hebben.