Ledger hardware wallets

De Ledger is een goedkope, simpele maar degelijke hardware wallet. Naast Bitcoin worden nog een aantal altcoins ondersteund waar onder Ethereum, Ripple en Dash.  Dit geld voor zowel de Ledger Nano S als de Ledger Blue.

Klik op de afbeelding naast dit artikel voor een overzicht van alle beschikbare coins.

Ledger en veiligheid

Omdat met het opslaan van crypto munten best flinke bedragen gemoeid kunnen zijn wil je dat natuurlijk zo goed en veilig mogelijk doen. Ledger is ondanks het eenvoudige ontwerp en gebruik een zeer veilige keuze. Zodra je de wallet installeert krijg je een zogeheten recovery seed. Deze seed moet je zien als je backup. Schrijf deze op het bijgeleverde kaartje waar je ook de QR code vind en bewaar deze op een veilige plek in huis. Mocht je de wallet verliezen of hij gaat kapot, dan kan je met deze seed alsnog bij je crypto munten.

Legder bied je ook de mogelijkheid om je seed op een roestvrije metalen plaatje te zetten.

Bij de installatie van je Ledger moet je een pincode invoeren, deze gebruik je telkens als je inlogt en als je een betaling wil uitvoeren. Wanneer je 3 keer achter elkaar de verkeerde pincode invoert word je wallet geblokkeerd en dan heb je de backup seed nodig om hem weer te ontgrendelen. Al zijn de wallets gemaakt om makkelijk mee te nemen, wij raden aan om deze thuis op een veilige plek te bewaren.

Verschillende type ledger hardware wallets:

Ledger Nano S:

De Ledger Nano S is de opvolger van de inmiddels niet meer verkrijgbare Ledger Nano en de HW.1. De Nano S is de meest gebruikte hardware wallet ter wereld die ook een groot en groeiend aantal crypto munten ondersteund. Daarnaast heb je de mogelijkheid om per munt meerdere adressen te gebruiken vanaf de Nano S.

De Nano S koppel je gemakkelijk aan je Dropbox, Github, Dashlane of Gmail account door gebruik te maken van FIDO. De Nano S kost momenteel 70 euro inclusief BTW op de website van Ledger. Er zijn ook andere website die ze verkopen maar dan betaal je al snel minimaal 100 euro!

Koop hier de nano s

Ledger Nano S – De meest gebruikte cryptocurrency hardware wallet

Ledger Blue:

De Ledger Blue is ruim 2 jaar in ontwikkeling geweest en het resultaat is een zeer geavanceerde lichtgewicht hardware wallet met een touchscreen en de best mogelijke beveiliging. Je sluit hem aan via USB of bluetooth. Op de Blue worden dezelfde crypto munten ondersteund als op de eerder genoemde Nano S.

De Ledger Blue kost 277 euro inclusief BTW op de site van Leger, ook hier geld dat andere site deze wallet voor duurder verkopen

Koop hier de Blue

Ledger Blue – geavanceerd en super veilig

 

Wat zit er in de doos ?

  • De Ledger hardware wallet
  • 1 micro-usb kabel
  • een Draagkoord
  • Een draagkoord
  • Een sleutelhanger en sleutelring
  • Recovery sheet (back-up seed)
  • Instructies