De beste MAC OSX Crypto Wallets

0

Net als voor je pc met Windows, zijn er ook voor de Mac verschillende wallets beschikbaar die je kunt gebruiken. We laten je zes van deze cryptowallets zien en stellen ze aan je voor.

In de App Store van de Mac zijn niet veel wallet-apps te vinden. Daarom hebben we ons vooral gericht op programma’s die je niet uit de Store haalt, maar gratis te downloaden zijn. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen. De meeste daarvan zijn ook nog eens open source.

Welke je uiteindelijk kiest is afhankelijk van de digitale munt die je hebt of wilt gaan gebruiken. Elk van deze digitale wallets hebben hun eigen voor- en nadelen. Ze zijn in ieder geval allemaal gratis te down­baden.

OOK BIJ DEZE WALLETS GELDT DAT JE ALTIJD EEN BACK-UP MOET MAKEN VAN JE WALLET!


Electrum

Wij hebben een pagina special over de Electrum wallet, klik hier om die pagina te bekijken!

Tijdens de installatie geef je aan welke server je wilt gebruiken. Het makkelijkst is dan om simpelweg voor Auto connect te kiezen.

In Electrum kun je verschillende wallets maken, zo kun je een wallet maken met twee-factor authenticatie of een multi-signature wallet waarmee je bijvoorbeeld met twee personen de valuta kunt beheren.


Exodus

Exodus is een van de mooiere wallets met een duidelijke inter­face, veel opties en een uitgebreide ondersteu­ning voor verschillende cryptocoins. De coins die onder andere worden ondersteunt zijn Bitcoin, Dash, Ethereum, Litecoin en nog veel meer.

Je kunt in de Exodus wallet ook makkelijk digitale munten omzetten naar een van de andere cryptocurrency die het programma heeft. Dit wordt gedaan met behulp van ShapeShift, een service om verschillende cryptocurrencies in elkaar om te zetten. Exodus is erg duidelijk, makkelijk in gebruik en het programma geeft overzichtelijk weer hoeveel cryptogeld je in totaal hebt, ook al is het verspreid over verschillende munten.

Exodus werkt vlot maar heeft geen twee-factor authenticatie. Daarnaast betaal je een flinke fee bij het doen van een trans­actie. Exodus gebruikt de snelste manier en je kunt dit niet aanpassen in het programma. Daarnaast is het programma niet volledig open source. Exodus is beschikbaar voor macOS, Windows en Linux.

DOWNLOAD EXODUS 

exodusosx

Jaxx

De Jaxx wallet heeft ondersteuning voor veel verschillende cryptomunten. Zo kun je bijvoorbeeld met Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Zcash aan de slag. Het programma ondersteunt echter veel meer digitale valuta.

Jaxx is erg overzichtelijk en duidelijk. Wanneer je meerdere wallets in het program­ma hebt ingesteld, kun je eenvou­dig wisselen door de gewenste coin aan te klikken. Daarnaast is het mogelijk om digitale munten om te zetten in andere munten met be­hulp van ShapeShift.

Je kunt kiezen hoeveel je aan de fee wilt spende­ren door te kiezen tussen Fast, Average en Slow. Slow wordt niet aangeraden, omdat je opdracht waarschijnlijk niet wordt uitgevoerd. Jaxx is beschikbaar op Android, iOS, macOS, Windows en Linux.

DOWNLOAD JAXX

jaxxosx

Copay

Copay is een handige wallet voor Bitcoin. Je kunt in het programma meerdere wallets maken, waaronder ook een shared wallet. Hiermee kun je met meerdere personen tegelijk een verzameling coins beheren. Je kunt met maximaal zes personen tegelijk een wallet
delen. Je kunt hierbij aangeven hoeveel personen de transactie eerst moeten goedkeuren alvorens hij kan worden uitgevoerd.

Het programma is duidelijk en heeft alle functies die je nodig hebt. Het is alleen jammer dat Wallets geen twee-factor authenticatie is ingebouwd. Copay er niet alleen voor Mac onder andere ook beschikbaar op Windows, iOS en Android. Het programma is volledig open source, dus je de broncode downloaden en bekijken.

DOWNLOAD COPAY

copayosx

Bitcoin Core

Alle wallets die we in dit artikel hebben besproken, hebben niet een volledige kopie van de blockchain lokaal opgeslagen. Ze gebruiken andere computers in het netwerk om de transactie-informatie te krijgen. Bitcoin Core doet het anders, maar dat betekent dat het open source programma eerst de volledige blockchain gaat binnen­halen wanneer je het programma hebt geïnstalleerd. Dit kan een tijd duren en je hebt een behoorlijke hoeveelheid vrije schijfruimte nodig.

Het voordeel hiervan is dat je daarna dus niet afhankelijk bent van anderen om transacties te verifieren. Verder ziet het programma er eenvoudig uit, maar heeft wel de benodigde functies aan boord. De wallet heeft alleen ondersteuning voor Bitcoin. De transactie fee kun je zelf bepalen, maar ook hier geldt weer dat een hele lage fee ervoor kan zorgen dat je transactie nooit wordt bevestigd en dus uitge­voerd. Wederom is het jammer is dat bij deze wallet twee-factor authenticatie ontbreekt.

DOWNLOAD BITCOIN CORE

Bitcoin COre
Vorig artikelCrypto Revolt App Ervaringen 2024
Volgend artikelBitcoin Code Ervaringen
Michael is een fulltime day/swingtrader in cryptocurrencies, werkzaam op de Amsterdamse Effectenbeurs & geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met blockchain in combinatie met het huidige financiële systeem. Daarnaast is hij ook bijna klaar met zijn bachelor Economie aan de universiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in