De relatie tussen Bitcoin en altcoins

0
7
De relatie tussen Bitcoin en altcoins

Een hoop mensen die net beginnen met het handelen in cryptovaluta denken dat de winst vooral behaald wordt met de handel in Bitcoin. Dit is echter maar deels waar. Een groot gedeelte van de crypto traders verdient juist met de handel in altcoins.

Het idee is dat je een munt koopt en hoopt dat de waarde daarna omhoog gaat zodat je later met winst kan verkopen. Dit noemen we speculeren. Sommige mensen maken tientallen trades per dag terwijl andere er misschien slechts tientallen per jaar maken. Handel je van dag tot dag, dan wordt je al snel een daytrader genoemd. Er wordt gekeken naar de kleinere trends van bepaalde munten en hier wordt op ingespeeld.

Als daytrader vindt je soms een goede mogelijkheid om winst te maken, er is een munt die laag staat en je verwacht dat deze snel zal gaan stijgen. Vervolgens koop je een aandeel in deze munt en opeens zie je de koers binnen soms enkele seconden wel 20 tot 40% zakken. De paniek slaat toe bij de onervaren crypto trader en hij zal zijn positie met flinke verlies verkopen uit angst om nog meer te verliezen.

DE BITCOIN BEWEEGT DE COMPLETE CRYPTO MARKT

Hoe is het mogelijk dat een potentiele goede trade nu toch zo uitpakt? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Een van deze oorzaken kan zijn dat er bijvoorbeeld slecht nieuws omtrend deze munt naar buiten is gekomen. Een andere veel voorkomende reden is dat de Bitcoin een sterke prijs beweging heeft gemaakt. Het maakt hiervoor niet uit of de prijs omhoog of omlaag is gegaan.

Waarom is de Bitcoin prijs zo invloedrijk

Op het moment dat de Bitcoin een sterkte prijs stijging heeft zullen veel mensen hun altcoins verkopen om van de Bitcoin Euro prijs te kunnen profiteren. Hun portfolio stijgt namelijk snel want de Bitcoin prijs kan al snel enkele duizenden Euro’s per dag fluctureren. Als de Bitcoin snel zakt in waarde dan verkoopt men ook snel hun altcoins om dit om te zetten in Euro’s of Dollars zodat hun portfolio in elk geval niet minder waard wordt.

Doordat iedereen zijn altcoins verkoopt zakt de waarde erg snel en hierdoor verkopen nog meer mensen uit paniek om niet nog meer te verliezen, een kettingreactie is het gevolg. Echter, de meer ervaren crypto trader zal hier juist mogelijkheden zien!

BTFD – BY THE FUCKING DIP

Een veel gebruikte term onder de crypto traders is BTFD en hiermee wordt bedoeld dat je juist moet kopen in de dip en niet moet verkopen. Een van de bekendste beurs handelaren, Warren Buffet zei ooit: ‘Be scared when people are greedy, be greedy when people are scared’. Hiermee zegt hij dat juist als veel mensen verkopen het eigenlijk een goed moment is om te kopen. Als alle altcoins een snelle daling ondergaan (dit noemen we trouwens een flash crash) dan zal er altijd een zogeheten bounce komen.

Zodra de Bitcoin weer stabiliseert zullen alle altcoins ook weer omhoog gaan in prijs. Ze zullen niet altijd tot hun prijspunt voor de flash crash terug komen maar op een daling van 40% kan je best een stijging van 20% tot 30% verwachten. Dit is dus juist een uitgelezen kans om te profiteren en te verdiennen op het moment dat veel mensen juist geld verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in