Marketcap, wat is het en waarom moet je dit begrijpen?

0
3
Marketcap, wat is het en waarom moet je dit begrijpen?

De marketcap is de Euro of Dollar waarde van totaal aantal munten. Dit kan zijn van alle crypto munten bij elkaar opgeteld of van 1 enkele munt. De marketcap wordt als volgt berekend: 

Waarde per munt * het totaal aantal munten = marketcap

Als wordt gesproken over de totale marketcap dan heeft met het over de totale waarde van alle crypto munten bij elkaar, op het moment van schrijven is dat ongeveer 677 miljard dollar. De totale marketcap wordt berekend door de uitkomst van bovenstaande berekening van alle crypto munten bij elkaar op te tellen.


Veel mensen die net beginnen met met investeren en handelen in cryptocurrency hebben de neiging om een munt te kopen waarvan ze er veel van kunnen kopen, in de hoop dat deze net zoveel waard kan worden als de Bitcoin. Dit heeft een psychologische oorzaak, je ziet liever een balans van honderdduizend munten met een totale waarde van €1000.- als 0.1 deel van een munt met dezelfde Euro waarde. Echter als we een munt  kopen dan hopen we natuurlijk dat deze meer waard gaat worden.

Dit is het punt waar het belangrijk is om te weten wat bijvoorbeeld het aantal beschikbare munten is en wat de huidige marketcap is. Als voorbeeld nemen we de Ripple:

  • Huidige prijs Ripple: $2.04
  • Marketcap: 76 miljard
  • Aantal munten in omloop: 40 miljard
  • Totaal aantal munten: 100 miljard

En die gaan we vergelijken met de Bitcoin:

  • Huidige prijs: $14000.-
  • Marketcap: 236 miljard
  • Aantal munten in omloop: 16.7 miljoen
  • Totaal aantal munten: 21 miljoen

Als Ripple net zo groot moet worden als Bitcoin dan moet de marketcap van Ripple met 160 miljard groeien. Daarmee zou 1 Ripple een waarde krijgen van $4.-. Dit is en steiging van ongeveer 100%. Dus als je Ripple koopt met de verwachting dat die misschien wel ooit net zoveel waard zou zijn als de Bitcoin dan zal je bedrogen uitkomen, dit zou namelijk een steiging van bijna 7000% zijn.

Conclusie

Als je een munt koopt, kijk dan naar het aantal munten en de marketcap, is het een munt waar er bijzonder veel van zijn zoals Ripple? Dan hoef je niet te verwachten dat de munt tientallen of honderden Euro’s waard zal worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in