Zuid-Korea verbiedt Bitcoin-handel NIET! Financiële regelgevers geven opheldering! – Is dit de weg naar regulering ?

Geen paniek, meer de Zuid-Koreaanse toezichthouders maken een einde aan de geruchten dat de regering alle cryptotransacties verbiedt.

De verwarring kwam nadat lokale publicaties een overheidsfunctionaris hadden geciteerd die zei dat ze een verbod in het land “overdenken” als een manier om de digitale valuta-rage af te koelen.

De aankondiging volgt op de harde waarschuwing van premier Lee Nak-yeon dat cryptocurrencies “de jeugd van de natie” corrupt maakt.
Vorige maand drong hij er bij regelgevers op aan om een ​​taskforce te creëren waarin crypto wordt aangeduid als een toegangspoort tot piramidespelen en speculatieve investeringen als dit niet wordt gecontroleerd.

De hoogste financiële waakhond van Korea, de voorzitter van de FSC (Financial Services Commission), Choi Jong-ku, merkte op dat de ministeries het over de mate van handelsregulering hebben.

Vanaf nu zijn verschillende overheidsgroepen die bij de virtuele valuta-taskforce betrokken zijn van een verdeelde mening over de zaak – sommigen zijn bang voor het verstikken van crypto en fintech-innovatie. Maar Choi bevestigde dat elke beslissing om transacties te verbieden, een wettelijke basis moet hebben.

Seed-investeerder in het blockchain-project ALIS sociale media, Douglas Crets is van mening dat de regelgeving goed is:

“In het lange termijn schaakspel van bitcoinisatie helpt regelgeving de overheid om wat er gebeurt te verwerken en wordt het legitiemer voor grotere institutionele spelers om geld in te zetten in crypto-valuta.

Zuid-Korea verbiedt financiële instellingen momenteel om met virtuele valuta om te gaan.

Wat wel duidelijk is, blijft het verbod op het aanbieden van de eerste munten (ICO) in Zuid Korea.

En er worden zes beveiligingen geduwd voor de exploitatie van beurzen.

Deze voorwaarden omvatten het bevestigen:

  • van de echte naam van de gebruiker
  • het indienen van een bewijs van inkomen
  • persoonlijke interviews om te voldoen aan het strikte Know Your Customer (KYC) beleid
  • Het verstrekken van gegevens om systemen tegen het witwassen van geld (AML) vast te stellen, evenals het scheiden fiat-rekeningen, voldoende investeringswaarschuwingen, enz.

Regulering van de manier waarop uitwisselingen werken, zal slechte spelers uitschakelen, en bitcoin meer mainstream maken

Geïllustreerd door prijs, heeft het land Zuid Korea inderdaad meer enthousiasme getoond dan omliggende landen.

Op het hoogtepunt handelde bitcoin tegen een premium prijs van $ 3.500 op Zuid-Koreaanse beurzen in vergelijking met de rest van de wereld.

Mede door de beperkte liquiditeit – het aanbod van bitcoin – gekoppeld aan de sterke vraag vanuit de financiële sector, is Bitcoin vaak gedwongen om ongeveer 20% meer te kosten dan de marktwaarde in Zuid Korea. Toch is de Bitcoin-activiteit van het land slechts goed voor minder dan 7% van de wereldwijde handel van de valuta.