Zes grote Zuid-Koreaanse banken ondersteunen Cryptocurrency-Exchanges

Zes grote Zuid-Koreaanse banken, waaronder Shinhan Bank, de op één na grootste bank van het land, zullen officieel beginnen met het verstrekken van lokale cryptocurrency-exchanges met virtuele bankrekeningen.

Cryptocurrency Traders opgelucht

Op Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges wordt elke handelaar of investeerder voorzien van een virtuele bankrekening die kan worden gebruikt voor het storten of opnemen van grote hoeveelheden fiatgeld, of Koreaans won.

Met virtuele bankrekeningen kunnen traders efficiënt fiat-to-cryptocurrency transacties uitvoeren, zonder dat ze zich hoeven terug te trekken of te storten met behulp van echte bankrekeningen die duur en tijdrovend kunnen zijn.

Eerder deze maand werden Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges door lokale financiële autoriteiten aangevraagd om hun huidige Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) -systemen te herzien. Twee van de vele vereisten waaraan de overheid plaatselijke uitwisselingen eiste, waren het verbod van buitenlanders cryptocurrencies te verhandelen en anonieme cryptocurrency trading accounts te elimineren.

Als onderdeel van de AML-systeemwijziging werden banken gevraagd om virtuele bankrekeningen aftesluiten bij cryptocurrency-exchanges te sluiten. Kookmin Bank, de grootste bank in Zuid-Korea, weigerde diensten te verlenen aan cryptocurrency-handelsplatformen, waardoor lokale investeerders vreesden voor een mogelijk verbod op cryptocurrency-handel, wat later werd weerlegd door de Zuid-Koreaanse regering.

Onlangs hebben Bithumb en Korbit, twee van de grootste cryptocurrency-exchanges op de markt, belangrijke wijzigingen in hun AML-systemen aangekondigd. Tegen het einde van januari verklaarde het Korbit-team dat buitenlanders niet langer in staat zullen zijn Koreaanse won te storten op Zuid-Koreaanse beurzen – het blokkeren van fiat-stortingen en opnames voor buitenlanders.

Het Korbit-team merkte ook op dat handelaren met Shinhan Bank-accounts vanaf februari alleen cryptocurren kunnen verhandelen. Hoewel het nieuw geïmplementeerde AML-systeem onhandig kan zijn voor bestaande gebruikers, is het een optimistische beweging voor de markt, omdat de overheid de markt niet langer kan bedreigen met een verbod op cryptocurrency-handel. Het Korbit-team verklaarde:

“Zoals eerder aangekondigd, zal de huidige KRW-stortingsmethode eind januari 2018 worden beëindigd om te voldoen aan de identificatie- en anti-witwasregelingen die door de overheid worden afgedwongen.

Als u de nieuwe KRW-stortingsmethode wilt gebruiken, die binnen deze maand moet worden geïmplementeerd, moet u een Shinhan-bankrekening hebben geregistreerd onder uw wettelijke naam. Gebruik deze tijd om een ​​bankrekening te creëren bij Shinhan Bank. We zullen follow-up geven met verdere instructies over het invoeren van de nieuwe KRW-opnameaccountgegevens op Korbit. “

Hoewel Kookmin Bank haar virtuele handelsaccounts voor cryptocurrency-exchanges heeft uitgeschakeld, zullen Kinmin Bank, IBK Bank, NongHyup bank, KDB Industrial Bank en Woori Bank vanaf 1 februari services gaan aanbieden voor cryptocurrency-exchanges.

Het verbieden van cryptocurrency exchanges is onrealistisch

In plaats van de lokale markt te verbieden, heeft de Zuid-Koreaanse regering besloten om een ​​praktische aanpak te volgen door de cryptocurrency exchange-markt te reguleren en te koesteren. Zoals eerder gezegd Kim Sang-jo , voorzitter van de Financial Services Commission (FSC) , is het verbieden van de cryptocurrency exchange-markt onrealistisch.

“[Banning cryptocurrency exchanges] is niet realistisch mogelijk. Op basis van de wet op de elektronische handel heeft de overheid niet eens de bevoegdheid om cryptocurrency-handelsplatforms te sluiten.”

Vanuit het oogpunt van een econoom is het geen eerlijke en transparante beslissing om de economische activiteit regelrecht te verbieden. Of het nu gaat om buitensporige speculatie of niet, de winst of het verlies is de verantwoordelijkheid van de belegger. “