Cloud mining

0
7
Cloud mining

Wat is Cloud mining ?

Cloud Mining is een online proces om een bepaald type cryptocurrency te produceren of te minen, zonder dat je je druk hoeft te maken rondom geavanceerde hardwarevereisten. Alle mensen die cloud minen hebben directe toegang tot een datacenter met gedeelde verwerkingscapaciteit. Op deze manier hoef je geen eigen hardware te hebben. Het enige wat je nodig hebt is een eigen digitale wallet om uitbetaling van je digitale valuta op te ontvangen.

Bitcoin mining was tot voor kort het domein van computer geeks en programmeurs, met de komst van Cloud mining is dat echter totaal veranderd. Bij Cloud mining heb je zelf geen mining materiaal nodig of technische expertise te hebben. Hierdoor heeft het de Cryptocurrency mining complexe wereld simpel gemaakt en toegankelijk voor iedereen, met name dus voor mensen die niet-technisch georiënteerd zijn.Dankzij cloud mining zijn er meer mensen dan ooit gaan minen en je ziet overal in terug dat de totale Cryptocurrency markt steeds meer mainstream aan het worden is. Cloud mining is zo makkelijk dat  iedereen het kan doen, wel zijn er natuurlijk een aantal belangrijke punten belangrijk in de beslissing of je dit zou moeten willen doen, we willen vanuit HubSterdam waarde toevoegen en je dan ook advies te geven op deze pagina.

Wat is het verschil tussen zelf minen en cloud minen ?

Het belangrijkste verschil tussen traditionele Bitcoin mining en Cloud Mining ligt in wie de Bitcoin mining hardware herbergt en onderhoudt. Met de traditionele Bitcoin mining setup koopt, bouwt en onderhoudt de miner zelf het materiaal. Dit vereist uitgebreide technische kennis en voldoende ventilatie voor koeling en zal het leiden tot een stijging van de elektriciteitskosten.Aan de andere kant, bij Bitcoin cloud mining, worden de Bitcoin mining hardware gehuisvest en onderhouden in een faciliteit die eigendom is van een bedrijf. De klant hoeft simpelweg een account te registreren en te investeren waarbij je vaak voor 2 jaar een contract afsluit om te starten. Er zal vervolgens direct begonnen worden met minen van bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc. die dan vervolgens dagelijks/wekelijks aan de gebruiker wordt betaald. De gebruiker hoeft zich niet te zorgen voor het bestellen, opzetten of onderhouden van Bitcoin mining hardware.Wat levert het op, ofwel wat is de return on investment op Cloud mining?Zoals bij elke investering die je wil doen moet je alle factoren op een rij zetten met daarbij een risico analyse doen voordat je overgaat tot investeren.

Factoren:

  • 1. Passief inkomen, het kost je absoluut geen tijd om dit type inkomen te vergaren en gaat 24/7 uur door. Tijd is moeilijk om te zetten in waarde, zeker omdat iedereen anders is. Voor mij is tijd belangrijk en essentieel omdat ik een fulltime baan heb en daarnaast beleg en investeer in digitale valuta’s op de beurs.
  • 2. Diversifiëren van inkomen, afhankelijk zijn van 1 inkomstenbron is niet verstandig, omdat als er problemen ontstaan (verlies van je baan, ziek worden etc) dan kom je in diepe problemen. Allemaal leuk hoor van die fijne verzekeringen, praktijk is dat je vaak er bekaaid vanaf komt. Het is dan ook noodzaak om naast een reguliere baan verschillende inkomen stromen te vergaren.
  • 3. Geen technische kennis nodig, hoewel ik prima computers in elkaar kan zetten en vrij digital native ben, heb ik echt geen zin om kennis rondom mining eigen te maken.
  • 4. Spaarrente staat historisch laag, banken geven geen tot extreem weinig spaarrente meer op reguliere rekeningen. Het gewoon maar laten staan van geld op een bankrekening is een ontzettend dom idee omdat geld zal devalueren door het monetair beleid. Investeren om vervolgens meer geld te hebben is dan ook noodzakelijk en diversifiëren van risico is hierin essentieel.
  • 5. Cryptocurrency (Bitcoin etc.) is geen nieuwe trend, het is door de jaren heen alleen maar gestegen in waarde en experts zijn het erover eens dat het de financiële sector compleet zal veranderen. Het punt is dat het dus aannemelijk is dat de waarde van deze digitale valuta’s ook in de toekomst goed zal zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in