Seal de Amsterdamse Startup gaat de namaakindustrie grondig aanpakken met hun blockchain chip.

0

Seal opgericht door 2 de Nederlandse broers Bart en Joris Verschoor gaan samen met hun Team de namaakindustrie aanpakken.

Seal is een platform waarmee met behulp van de blockchain technologie authenticiteit van bepaalde producten kan worden geverifieerd.

Hiermee is het mogelijk om allerlei producten te voorzien van een chip waarmee de echtheid gewaarborgd wordt. Producten die voorzien zijn van de Seal chip kunnen via de chip gescant worden met een app op je smartphone om productie informatie op te halen.

Seal wil in totaal 33 miljoen euro ophalen door hun Seal-token in de voorverkoop beschikbaar te maken in een ICO. Seal is op dit moment druk bezig met de inrichting van hun identificatie proces. Zoals de meeste ICO’s dient er te voldaan te worden aan KYC (Know your Customer) beleid.

De eerste pilot gebruiker van Seal is een Italiaanse wijngaard.
Seal is druk bezig met het testen van hun product met hun eerste partner een exclusieve Italiaanse wijngaard.

Bart Verschoor legt uit hoe dit proces werkt:
In het geval van wijnen kun je de authenticiteit van de inhoud niet bewaren, maar wel van de fles”, legt Verschoor uit. “Maar dan zou iemand de fles kunnen legen en er bij wijze van water in stoppen. Dus moet je met oplossingen komen. Vandaar dat wij hebben besloten om de chip op de dop te zetten die kapot gaat wanneer je de fles openmaakt.

Seal is met deze partner druk bezig zijn pilot product te ondervinden aan alle nodigde testen om het product verder te ontwikkelen.
Daarnaast hebben zij diverse gesprekken met andere merken die gebruik willen maken van de Seal Blockchain techniek.

Seal wil door middel van miljoenen chips die dagelijks op producten zitten de wereld gaan veroveren. Het concept gaat er komen.
De Nederlandse Chipfabrikant NXP zit ook in Nederland en is in staat om tientallen miljoenen chips per dag te maken.

De focus ligt op bedrijven zoals HP en Salesforce die speciale partner programma’s hebben. Dit maakt het interessant voor beide partijen. Op dit moment betalen merken miljoenen per jaar aan antivervalsingsmaatregelen. Met behulp van Seal-chips valt er juist geld aan te verdienen.

Want wanneer een product via de blockchain van Seal wordt verkocht betaalt de consument een kleine fee aan het merk. “Van die fee gaat een klein deel naar ons. Een heleboel van de producten waar wij op focussen hebben een levensduur van 5, 10 of soms wel 50 jaar. En omdat het waardevaste producten zijn ontstaat er een tweedehandsmarkt. Iedere keer dat het product opnieuw wordt verkocht verdient het merk er dus iets aan.”

Samen met Cryptotrader.nl komt er binnenkort een interview met de CEO van Seal. Bart Verschoor. Wil jij jou vraag beantwoord hebben door de Seal CEO Bart Verschoor ?

Stuur ons dan nu een bericht! Heb je vragen, of is er nog iets onduidelijk omtrent Seal?

Vul nu onderstaand formulier en mogelijk wordt jou vraag beantwoord in het interview!

Vorig artikelWat is Bitcoin en hoe werkt het?
Volgend artikelSmart contracts en de Ethereum Blockchain
Michael is een fulltime day/swingtrader in cryptocurrencies, werkzaam op de Amsterdamse Effectenbeurs & geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met blockchain in combinatie met het huidige financiële systeem. Daarnaast is hij ook bijna klaar met zijn bachelor Economie aan de universiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in