Home Nieuws Bitcoin mijners in China dreigen aan banden te worden gelegd

Bitcoin mijners in China dreigen aan banden te worden gelegd

De grootste miningpools ter wereld, waaronder Antpool van Bitmain, BTCC, BW mining en BTC.com hebben daar grote mining farms staan. Deze miners zijn bijzonder belangrijk voor de Bitcoin en vele altcoins. Ze zorgen immers voor de controle van de transacties en voegen deze toe aan de blockchain. Daarnaast lossen ze cryptografische algoritmes op en als beloning krijgen ze nieuwe Bitcoins. Zolang de crypto’s blijven groeien, zal de noodzaak van de miners alleen maar groter blijven worden.

Landen zoals China, waar de stroom goedkoop is zijn juist zo aantrekkelijk voor miners omdat het minen veel energie verbruikt. Zoveel zelfs dat gezegd wordt dat 1 enkele Bitcoin transactie gelijk staat aan het stroomverbruik van 1 Nederlands huishouden, per maand!

China heeft vorig jaar de energie productie verlaagd vanwege een overschot. Hierdoor zijn de stroomkosten zelfs nog weer lager geworden en hier zijn de miners natuurlijk maar wat blij mee. Echter, China heeft recent gedreigd om Bitcoin miners af te sluiten van goedkope stroom. Volgens een artikel op Bloomberg is dit omdat sommige delen van China een hogere energievraag hebben en het stroomverbruik zou beter verdeeld moeten worden.

Vorig jaar heeft het land ook al crypto exchanges en  ICO’s in de ban gedaan. We kunnen dus gerust stellen dat de Chinese overheid niet zo op de cryptocurrency gesteld is. Tot op heden kunnen de miners in het land nog rustig hun gang gaan maar zodra de overheid besluit om het minen aan banden te leggen dan kan het nog wel eens lastig worden voor de miners.

Deze website gebruikt cookies, Meer weten ? meer informatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.

Sluiten