Stap 1 Aanmaken Wallet – Lees meer over Crypto Wallets

0
6
Stap 1 Aanmaken Wallet – Lees meer over Crypto Wallets

Alles over Bitcoin transacties en wallets

Je Bitcoins worden opgeslagen in een porte­monnee oftewel een wallet. Deze wallet is niets meer dan een stukje software of hardware waarmee je de digitale sleutels bijhoudt die je toegang geven tot jouw coins. Er zijn verschillende soorten wallets verkrijgbaar; voor je mobiele telefoon, laptop, tablet of online. De veiligste optie is echter een hardware wallet. Dit is een soort USB stick waar jou wallet op staat opgeslagen en zeer goed is beveiligd.

Wij raden het gebruik van een hardware wallet aan: Ledger Nano S €70

Bitcoins zijn virtueel

Een Bitcoin is digitaal, er zijn geen fysieke munten die je thuis in de kluis kan leggen. Je wallet is dus het best te vergelijken met een digitale portemonnee. Elke wallet heeft 2 sleutels of ook wel key’s genoemd. De eerste is de public key, dit is het ontvangst adres van de wallet en word dus gebruikt bij het ontvangen van betalingen. Daarnaast is er de private key en deze moet je absoluut geheim houden want daarmee kan je betalingen uitvoeren vanuit de wallet en je wil natuurlijk niet dat iemand anders geld uit jou portemonnee haalt!

Het aanmaken van een wallet:

Er zijn verschillende soorten wallets. De keuze die je maakt is afhankelijk van hoe je bitcoins wilt versturen en ontvangen en vanaf welk apparaat.

Klik onderstaand op het soort wallet waar je meer over wilt weten.
Wij raden het gebruik van een Hardware wallet (De Ledger Nano S) aan.

Soorten wallets:

De wallet

Veel mensen vergelijken een transactie in Bitcoins met een bankoverschrijving: het geld van rekening A wordt met een be­paalde waarde verlaagd terwijl de balans van adres B met hetzelfde bedrag wordt verhoogd.

De eerder genoemde key’s heb je nodig om een transactie te kunnen uitvoeren, zowel voor ontvangen als versturen. Als je een betaling wilt versturen dan stuur je die naar de public key van de ontvanger en als je een betaling wilt ontvangen dan geef je jouw public key aan de verzender.

GEEF NOOIT JE PRIVATE KEY AAN IEMAND ANDERS!

Een wallet is dus veel meer dan alleen een portemonnee. Het programma bewaart niet alleen je private en public key, je kunt er ook transacties mee maken.

Bij zo’n trans­actie worden indien nodig nieuwe adressen (en private keys) aangemaakt voor het ‘wisselgeld’. Hier zie je meestal niets van, de wallet-app laat alleen het eindresultaat zien. Je ziet dus een saldo in BTC, en je ziet een overzicht van je transacties. Op de achtergrond worden er echter veel verschillende adressen en sleutels bijgehouden en daarnaast verzorgt de wallet het verzenden van de transactie naar het Bitcoin netwerk.

IEDERE TRANSACTIE MOET DOOR HET NETWERK WORDEN GEACCEPTEERD EN WORDEN OPGENOMEN IN DE BLOCKCHAIN. DEZE TAAK WORDT VERZORGD DOOR DE MINERS.

Ten slotte kun je handmatig nieuwe adressen aanmaken. Dit is nodig als je geld wilt ontvangen: je maakt dan met behulp van je wallet een nieuw adres aan wat door de andere partij gebruikt wordt voor het aanmaken van de transactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in