Coinbase

0
5
Coinbase

Coinase is een exchange waar een beperkt aantal munten verkrijgbaar zijn namelijk: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Groot voordeel van Coinbase is hun gebruiksvriendelijkheid. Dit Amerikaanse platform is beschikbaar in vele talen en heeft daarnaast ook een handige app en dat is iets waar andere exchanges toch minder goed in zijn.

Coinbase bied je heel handig de mogelijkheid om je crypto munten bij hun op te slaan waardoor je geen wallet van een externe partij nodig hebt. Let wel: je bezit hierdoor niet over je private keys. Alles word handig gesynchroniseerd tussen de website en de app voor je mobiele telefoon.


Net als bij andere exchanges moet je eerst een account aanmaken om gebruik te kunnen maken van Coinbase. Omdat Coinbase een Amerikaans bedrijf is zul je eerst je persoonsgegevens moeten opsturen en laten controleren. Naast je email adres en je telefoon nummer zul je ook een kopie van je paspoort of ID kaart moeten opsturen. Dit proces gaat echter erg soepel, vooral als je de mobiele app gebruikt.Hierna moet je een betaal methode invoeren, op dit moment is het alleen mogelijk om te betalen met creditcard of bankoverschijving. De snelste methode is om met creditcard te betalen maar dit is ook direct de duurdere methode (4%). Bij een betaling met bankoverschrijving moet je rekenen op 4 a 5 dagen wachten voordat je geld is aangekomen. Zodra je je betaling is aangekomen kan je overgaan tot het kopen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash.Andersom is ook mogelijk, je kan je crypto’s ook verkopen en laten uitbetalen in Euro’s. De betaling word dan gestort op de bankrekening waarmee je ook geverifieerd hebt.

Conclusie

Al met al is Coinbase een een erg makkelijk te gebruiken platform, zeker voor beginners. Het is een veilig en betrouwbaar platform dat zelf ook actie onderneemt tegen frauduleuze Bitcoin transacties en ze hebben daarmee een goede reputatie in de crypto wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in